UtfärderUtfärder


Bottnia Dyk anordnar i samarbete med ScubaMarc spännande och intressanta dykutfärder runt omkring Umeå och Skellefteå, allt från vrakdyk till naturdyk.


Några av våra dykmål är bland annat,


Mohawk

Mohawk var på väg med trälast från Haparanda till London när hon stötte på Södra Storgrundet den 28 sept 1888. Idag vilar hon i viken mellan Norrklubben och Båkskäret. Hon mätte 710 ton och är det största segelfartyg som hittills förlist längs denna kust.


Vraket är ett bra nybörjarvrak som ligger utspritt längs botten med ett maxdjup på ca 10 meter.


Ricklesten

Ett naturdyk som lämpar sig från nybörjare och uppåt.

Här får vi möjlighet att både se fågellivet och dyka på Ricklesten. Bottnen är stenig och sluttar nedåt till 12 meter och där övergår till sandbotten, här finns även små räkor att titta på. Maxdjup är ca 18 meter.

På den norra delen av kobben finns stora stenhällor som sträcker sig ca 3-4 meter upp från botten där man kan prova "fritt fall".


SS Meri

Detta vrakdyk är lämpat för dig som dykt ett tag. Vi rekommenderar att man har loggat minst 25 dyk i Svenska vatten innan man dyker här.

Vraket är Finskt ångfartyg som förliste 1956 och förskeppet ligger utanför Ratan.

Maxdjup är ca 34 meter och här kan vara både mörkt och dålig sikt. Vraket är stort och det finns många spännande detaljer att titta på.


Säkerhet och miljö

Vår dykbåt är en Valiant 570 med en möjlighet att ta med 6 dykare och drivs av en Mercury Optimax 115 hk som uppfyller Californias hårda utsläppskrav för tvåtaktare.

Eftersom vi på ScubaMarc värnar om miljön så klimatkompenserar vi för de utsläpp som sker i samband med våra utfärder via Climatecare. Båten är utrustad med brandsläckare och navigationsutrustning och har en badstege i aktern för att underlätta uppstigning efter dyket.


Din säkerhet är viktig för oss därför har vi alltid med Oxybox och utbildad personal i första hjälpen och hjärtlungräddning ifall det skulle uppstå en nödsituation.

Totalt rökförbud gäller ombord på båten.


För information om planerade utfärder, besök oss på Botniadyks Facebooksida, kontakta ScubaMarc, Marcus på 070-180 1000 eller på info@scubamark.se
Resor


För planerade resor, besök oss på Facebook, Botniadyk


Tel: 070-665 04 57

Botnia Dyk

Sikeå Hamn 60

915 93 Robertsfors

FOLLOW US

PAYMENT METHODS:

© Copyright 2016. All Rights Reserved.